Billeder 2018

Vi vil gerne bringe mange billeder af dagligdagene og festdagene i Saxkjøbing Roklub. Du kan få dine billeder vist her ved at sende dem i formatet jpg og i fuld størrelse til pt@c.dk, eller brug "Dropbox".

Den store Bagedyst 2018

Merethe Hansen er den nye mesterbager i roklubbens store bagedyst. Fem flotte kager deltog i dysten, og blev bedømt af et kyndigt smagspanel bestående af fire dommere. Ca. 20 inkl. dommere og kageleverandører smagte sig igennem de lækre kager og drak ”spandevis” af kaffe. Vinderkagen er den med en scullerroer i karamel. Nr. 2 er den gule kage med sommerfugle og blomster – produceret af Jette Lohse.

Sankt Hans aften 2018

Midsommertalen blev holdt af Conny Krogh, formand i Toldboderne. Hun ridsede midsommeraftenens to parallelle historier op, den verdslige med bål og hekse, og den kirkelige, Johannes Døberens udnævnte fødselsdag 24. juni.

Bålet, som lå parat, måtte ikke tændes. I stedet annoncerede formanden, Ulla Petersen, at heksen ville blive udsat for den gamle prøve på skyld eller uskyld. Hun ville blive kastet i havnen. Druknede hun, var hun uskyldig og kunne begraves i indviet jord. Flød hun oven på, var hun en rigtig heks, dømt til døden. To stærke mænd, Svend Rykær og Søren Sandfeld, slæbte heksen ned til vandet, efter afsyngelsen af Holger Drachmanns midsommervise. Hun flød ovenpå. Skyldig. Den traditionelle flotillesejlads med både fra Sakskøbing Bådelagt og Sejlklub samt Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub passerede herefter forbi de mange tilskuere - og den endnu flydende heks, som nu kan imødese et års ophold i roklubbens varetægt indtil Sankt Hans 2019, hvor dommen eksekveres på Sankt Hans bålet.

Billedserie - i nyt vindue

Tur på fjorden 20. juni

Karen Bressing og Pia Clemmensen under koncentreret roning. Foto: Birte Tørnqvist (styrmand).

For indadgående i jævn sydvestlig vind. Foto: Palle Tørnqvist.

33 kilometer til Vigsnæs/retur, 10. juni

Bente og Svend Rykær og Birte Tørnqvist (fotograf) passerer Las på vej mod Vigsnæs i vindstille 10. juni. Efter frokosten på den restaurerede rasteplads ved Vigsnæs friskede vinden op - med stigende bølger. 33 kilometer blev turen målt til - de sidste inden Sakskøbing Fjord krævede gode kræfter.

Fra Vigsnæs.

ROaften 7. juni

Ejgild og Hanne på "Hyggetur" 7. juni.

Svend J., Karen og Birte ror i "Vejrø".

Lindholm 22. maj

Karen Bressing, Bente Rykær og Birte Tørnqvist tog endnu en tørn 22. maj - til Lindholm i medvind. Til gengæld var vinden naturligt nok imod på hjemturen, som tog sin tid.

Bandholm, 17. maj

Karen Bressing, Bente Rykær og Birte Tørnqvist benyttede sommervejret til en rotur til Bandholm. Modvind forsinkede frokosten i Bandholm en smule, men så var der medvind hjem. Birte fotograferede.

Bente og Karen gør klar til frokost i Bandholm.

Bandholm Havn med badeanstalten.

KREDSRONING, MALLINGS KLØFT, 6. MAJ 2018

Billedserie - åbner i nyt vindue.

Det er ikke sommerroning

Årets første tur til Las fandt sted 20 april i sol og op til 25 grader i luften, blot en grad lavere end højeste sommertemperatur i 2017. Bente og Svend Rykær roede tillige med Birte Tørnqvist, der også fotograferede.

Det er ikke vinterroning

Bente Rykær gør "Askø" parat i snesjap 2. april.

Svend Rykær og Birte Tørnqvist var med på roturen. Foto: Birte.