Saxkjøbing Roklub
NYT 2019


INDBYDELSE

KLUBAFTEN - tirsdag den 5. november kl. 19.00 – er grillen klar

Du medbringer det, du gerne vil grille, tilbehør og drikkevare. Vi forsøger at time færdiggørelsen af maden, og spise sammen i klublokalet.

Efterfølgende nyder vi en kop kaffe/the. Bente og Svend har lovet at fortælle lidt om deres tur til Grønland.

For at vide, om der skal tændes op i en eller to grill, må du gerne tilmelde på opslagstavlen eller på mail: ulla@bp-u.dk.

MØD op - det plejer at være super hyggeligt!

Mange roerhilsner – Saxkjøbing Roklub, v/ Ulla.


Søndag den 27. oktober 2019 kl. 14:00

Standerstrygning og bagedyst:

BILLEDSERIE - i nyt vindue

Pokaler:

KM-pokal: David Wandrup.

Langturs-pokal: (”ny pokal” taget i brug): Karen Bressing

Fighter-pokalen: Morten Borg Jensen – for sit ihærdige trænerarbejde og de flotte resultater, som det har ført med sig. Tillykke til både Morten og ikke mindst David.

Kammeratskabspokal: Hanne Kirsten Andreasen – for at være ihærdig for at komme med på vandet, og for hendes altid gode humør.

Jensen-pokalen: Søren Sandfeld for at styre opstilling og indretning af containerne med ”hård hånd” samt lave en masse praktiske opgaver på huset mv.

Guldåre: David Wandrup > 1500 km – næsten 1600 km – rigtig flot!!!!

Sommerens resultater

Roning og Cykel - Cross - Kajak, Løbebånd, Motion - Ergometer

Alle åbninger i nye vinduer.

GRISEN: Eigil Juhl, for at have glemt at skrive sig hjem fra en kajaktur på en dag, hvor en redningshelikopter ledte efter en forsvunden person, som heldigvis IKKE var Eigil.

Inden GRISEN blev overrakt til Eigil – talte Søren sine indsamlede penge op. Grisen indeholdt 1.697,50 kr., som Søren donerede til indsamlingen til den indkøbte kaproningsbåd. Ulla kunne fortælle at Døllefjelde-Musse Marked havde bidraget med dejlige 4.000 kr. Og David m.fl. havde indsamlet et tilsvarende beløb ved salg af ”bådaktier”.

DEN STORE BAGEDYST

Det var et imponerende opbud af kager, der ville være med til at dyste om mesterbagertitlen – ja, hele 10 styk. 1000 TAK for de mange bidrag, og tak til de kompetente dommere: Anette Olsen, Jørgen Wandrup, Kirsten Sandfeld og Lynge Buchleitner.

Efter votering kunne Lynge bekendtgøre, at nødderouladen fra Anne-Käthe og hindbær cheesecake fra Jette Lohse delte en flot 2. plads. Den imponerende marcipanlagkage med citron- og Bailey – mousse bragte mesterbagertitlen tilbage til Hanne Juhl – TILLYKKE.

TAK TIL ALLE DE FREMMØDTE MED OG UDEN KAGER OG TILLYKKE TIL ALLE MED POKALER MV.

DEJLIG EFTERMIDDAG OG VEL MØDT TIL VINTERAKTIVITETERNE I KLUBBEN/hilsen Ulla


Kære medlemmer af Saxkjøbing Roklub

Så kom efteråret, men vi håber, at der kan blive til lidt mere aktivitet på vandet inden rosæsonen går på hæld.

TILLYKKE til David Wandrup, der har opnået nogle fornemme resultater på kaproningsbanerne.

HUSK: Der er ændrede åbningstiden i oktober. For at nå en rotur inden det bliver mørkt - åbnes kl. 17:00 tirsdag og torsdag.

Vandtemperaturen er nu under 14 grader. Så følg ro-instruksens regler om bådtyper, redningsvest og påklædning. Ved spørgsmål – kontakt rochef Svend Rykær.

SØNDAG DEN 27. OKTOBER STRYGER VI STANDEREN kl. 14:00 OG AFVIKLER EFTERFØLGENDE DEN STORE BAGEDYST – der kommer nærmere om dette arrangement.

DER ER ”PROGRAM” FOR VINTERENS MULIGHEDER FOR AKTIVITETER.

Nyhedsbrev, oktober kvartal 2019 - pdf i nyt vindue


Lidt NYT fra Saxkjøbing Roklub

Hermed lidt opdatering på det seneste udsendte NYHEDSBREV:

Det bebudede ÅBENT HUS med efterfølgende STORE BAGEDYST på søndag den 8. september – er desværre AFLYST/UDSAT.

DEN STORE BAGEDYST gennemføres i tilknytning til standerstrygning, som er aftalt til søndag den 27. oktober 2019 kl. 14:00. Så sæt evt. et nyt X i kalenderen.

Klubbens dygtige kaproer – David Wandrup – er blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved Baltic Cup, der i år foregår den 28. og 29. september i Viljandi i Estland. David skal ro dobbeltsculler sammen med Peter Skou fra Sorø, og vores træner Morten Borg Jensen, skal med. Det bliver rigtig spændende og vi må krydse fingre.

ROSPINNING

Bente og Svend Rykær og Ulla Petersen starter rospinningshold op i uge 38, dvs. den 16., 17. og 19. september. De, der har deltaget tidligere, har fået en e-mail om dette. Svend kan kontaktes mht. om der er plads til nye roere. I næste NYHEDSBREV kommer der flere oplysninger om start på anden vintertræning.

EFTERÅRSRONING FRA NYKØBING F. ROKLUB

NFR har udsendt indbydelse til alle kredsens klubber om efterårsroning søndag den 15. september kl. 10:00. Se hele indbydelsen på opslagstavlen i klubben (hvor du også kan tilmelde dig) eller anden sted på hjemmesiden. De har ikke skrevet en tilmeldingsfrist på, men tilmeld gerne senest på tirsdag den 10. september.

HUSK – DET ER STADIG MULIGT AT KOMME PÅ VANDET: aftenroning er tirsdage og torsdage kl. 17:30, men det er også muligt at aftale andre rotider. VEL MØDT!


NYKØBING F. ROKLUB. KREDSRONING:

Søndag den 15. september 2019 kl. 10.00

Har du lyst til at ro med en tur på Guldborgsund, skal du møde op i Nykøbing F. Roklub, Slotsbryggen 17 i Nykøbing.

Hent invitationen - pdf.


Lørdag den 7. september: Hansa Park 2019 - invitation, pdf

For ungdomsroere


Vi har modtaget fire indbydelse til forskellige ro-relaterede aktiviteter – se herunder, på opslagstavlen eller i de vedhæftede filer.

GRILLHYGGE PÅ ALSTRUPGRUNDEN LØRDAG DEN 10. AUGUST

Man mødes om eftermiddagen for at tilberede tilbehøret til grillmaden, som man selv medbringer – sammen med 60,- kr.

Tilmelding senest 5/8 på opslagstavlen eller på e-mail til Ulla – ulla@bp-u.dk.

Invitation - pdf

AFTENRONING PÅ NAKSKOV FJORD TIRSDAG DEN 13. AUGUST KL. 18:00

Nakskov Roklub indbyder rokredsens klubber til en dejlig rotur på Nakskov Fjord - 10 – 15 km – alt afhængig af vejr og vind.

Tilmelding senest 10/8 på opslagstavlen eller på e-mail til Ulla – ulla@bp-u.dk.

Invitation - pdf

INDBYDELSE TIL LANGDISTANCEKAPRONING
”LOLLANDS HAVØRN” LØRDAG DEN 24. AUGUST

- med Nakskov Roklub som arrangør.

Se nærmere på indbydelsen, hvis du har interesse i at ro langt og om kap.

Invitation - pdf

INFO OM COASTAL – REGATTA MED UDGANGSPUNKT
I NAKSKOV SKIBSVÆRFTS ROKLUB, PÅ ROSNÆS LØRDAG DEN 24. AUGUST

Se nærmere på informationen fra Peter Hansen, hvis du har lyst til at prøve at ro og om kap i coastalbåd – 6000 m.

Invitation - pdf

Mange roer-hilsner og fortsat god sommer

Saxkjøbing Roklub / Ulla


NYHEDSBREV JULI KVARTAL


Sommer-roskole aflyst

I lighed med tidligere år, havde vi udbudt en SOMMER – ROSKOLE her onsdag 3/7 og torsdag 4/7 gennem Guldborgsund Kommunes Aktiv Sommer. Tilmeldingsfristen udløber i dag, men det ser desværre ud til, at vi må aflyse pga. for få deltagere


INDBYDELSE TIL KLUBAFTEN

Klubaften tirsdag den 2. juli 2019 kl. 19.00

Vi har taget hul på sommeren med sol og varme – herligt.

Så der er naturligvis igen tændt op grillen på tirsdag.

Grillen er klar kl. 19:00. Du tager det kød med, som du gerne vil grille. Herudover medbringes tilbehøret og drikkevare.

Vi spiser sammen og laver en kande kaffe. Det plejer at være super hyggeligt.

Der er mulighed for at tage en frisk rotur først, hvis du møder til vores normale mødetid kl. 17:30.


Sommer ro-skole

25. juni
Saxkjøbing Roklub indbyder til Sommer ro-skole onsdag og torsdag i næste uge. Hver dag kl. 10:00 - 15:00. Der er mulighed for at prøve forskellige bådtyper. Du skal kunne svømme mindst 300 meter.
Tilmelding nødvendig senest 1. Juli på aktiv sommer Guldborgsund.
Skynd dig - roning er en fantastisk sport - og så i strålende sommervejr.
Håber vi ses - mange hilsner Ulla.


INDBYDELSE TIL KLUBAFTEN

Klubaften tirsdag den 4. juni 2019 kl. 19.00

Så gik der endnu en måned, og det er igen tid til at tænde grillen og bestille fint vejr. Den er klar kl. 19:00. Du tager det kød med, som du gerne vil grille. Herudover medbringes tilbehøret og drikkevarer. Vi spiser sammen og laver en kande kaffe. Det plejer at være super hyggeligt. Der er mulighed for at tage en frisk rotur først, hvis du møder til vores normale mødetid kl. 17:30.

Tilmeld dig gerne på opslagstavlen eller ved at sende en mail.

Mange hilsner

Saxkjøbing Roklub / Ulla


INDBYDELSE TIL KLUBAFTEN

Klubaften tirsdag den 7. maj 2019 kl. 19.00

– er grillen klar. du tager det kød med, som du gerne vil grille. Herudover medbringes tilbehøret og drikkevare. Vi spiser sammen og laver en kande kaffe. Det plejer at være super hyggeligt. Der er mulighed for at tage en frisk rotur først, hvis du møder kl. 17:30.

Tilmeld dig gerne på opslagstavlen eller e-mail.

Mange hilsner

Saxkjøbing Roklub / Ulla


MALLINGS KLØFT, ROTUR 11.MAJ

Invitation, pdf - i nyt vindue


RONING I MARIBO 21. MAJ


Standeren blev hejst

Der blev søndag den 31. marts hejst klubstander på vores dejlige hus på Sakskøbing Havn, som tegn på, at vi tager hul på rosæson nr. 114. Det gjorde vi i flot solskin, men med en lidt for kraftig vind til at prøve en tur på vandet. Mai Wandrup holdt åres ”åbningstale” med mange ønsker for sæsonen bl.a. med håbet om, at medlemsskarens gennemsnitsalder skulle sænkes. Mai synes, at klubben har meget at byde på, og fortalte om dyre- og plantelivet, der kan opleves på Sakskøbing Fjord.

Dagen bød på dåb af tre både: To nye kajakker, der er indkøbt med tilskud fra Guldborgsund Kommunes Folkeoplysningsudvalg. Den ene kom til at hedde Slotø og den anden Enehøje – begge dejlige og spændende øer i Nakskov Fjord. De fik en masse pæne ord og ønsker med på vejen af de to gudmødre. En af klubbens få unge medlemmer – vores kaproer – David Wandrup døbte en for os ny singlesculler.

Den fik navnet Sleipner, som var navnet på Odins grå, ottebenede hest, der flyvende i luften kunne bringe ham, hvorhen han ville. David håber, at han med den nye båd kan gøre sig gældende på kaproningsbanerne. Båden er købt for penge ”lånt” i klubkassen, men med håbet om, at pengene kommer tilbage ved sponsorater. De 6.000 kr. er netop gået ind på kontoen fra OK-fonden/Fritidssammenslutningen og der sælges støttemærker til henholdsvis 50 og 100 kr.

Herefter blev der serveret kaffe og kage i det lune klublokale på 1. sal, hvor vi kunne se tilbage på en aktiv vintersæson. Leif Bilslev-Jensens navn skal igen graveres på den store pokal, idet han suverænt har tilbagelagt fest kilometer på romaskinen nemlig 1.738 km. De næste på listen har roet 672 og 613 km. Kirsten Sandfeld har været mest flittig på både løbebånd (230 km) og cykel (759 km). Eigil Juhl havde crosset sig gennem vinteren med 402 km, og blev ”snydt” for at kunne lægge yderligere en marathondistance til. Der skulle nemlig lørdag den 30. marts have været Ro-Marathon, hvor de 42,93 km kunne tilbagelægges alene eller på et hold, på en af ”maskinerne” i motionsrummet. Desværre blev stævnet aflyst pga. for få tilmeldte.

Så nu er vi klar til en forhåbentlig god sæson på vandet med roaftener tirsdag og torsdag kl. 17:30. Nogle af rospinningsholdene fortsætter nogle måneder endnu indendørs – så der er god mulighed for at komme i form.

/Ulla Pedersen.


ROMARATHON AFLYST

For få tilmeldte til lørdag den 30. marts kl 13.00 – 17.00.


STANDERHEJSNING

Kom og vær med til at kickstarte rosæsonen på søndag den 31. marts kl 14.00

PROGRAM:

Kl. 14:00. Vi hejser klubstanderen og vores flotte splitflag, som tegn på at vi starter sæsonen på vand.

Kl. 14:10. Båddåb: 1 styk singlesculler og 2 styk kajakker.

Kl. 14:15. Kaffe/te og kage, opsummering af vintersæsonen og uddeling af pokalen for flest roede km i ergometer og til den ungdomsroer, der har været mest stabil.

Efter kaffen, er der mulighed for at komme en tur på vandet hvis vind og vejr arter sig, men HUSK det varme tøj.

BIDRAG TIL KAGEBORDET EFTERLYSES!

Tilmeld meget gerne på opslagstavlen i klubben, og giv besked om du vil bidrage med en kage. Kommer du ikke lige ”forbi” roklubben, så må du også gerne sende en e-mail til mig på ulla@bp-u.dk.


ROMARATHON

Kom og ro et Marathon lørdag den 30. marts kl 13.00 – 17.00. Der vil selvfølgelig være mulighed for at ro et Marathon (= 42,195 km) selv. MEN… Skulle man ikke have lyst og energi til at ro et helt Marathon selv, er der mulighed for at stille et hold. Det er ergometret, der skal ro et Marathon (= 42,195 km) og ikke personen selv, så alle der har lyst og mulighed kan deltage. Efter rospinning og bad vil der være fællesspisning. Eigil steger en flæskesteg til flæskestegssandwich for 30 kr. pr. deltager.

Har man ikke et hold, laver vi et, så tilmeld Jer endelig alligevel. Der er altid plads til en mereJ

Tilmelding senest d. 27. marts på opslagstavlen i klubben.

Medbring gerne kageJ

Eigil steger maden.

Håber vi ses.

Jette


STANDERHEJSNING

Kom og vær med til at kickstarte rosæsonen søndag den 31. marts kl 14.00.

Vi hejser klubstanderen (en flot NY og HEL klubstander!) og vores flotte splitflag, som tegn på at vi starter sæsonen på vand.

Vi skal have dåb af følgende: 1 styk singlesculler og 2 styk kajakker. Efterfølgende går vi i klublokalet for at drikke kaffe/te og hygge med kage, som vi håber, at nogle af medlemmer igen vil bidrage med. Vi skal høre, hvor flittige medlemmerne har været i motionslokalet, og have uddelt pokalen for flest roede km i ergometer.

Efter kaffen er der mulighed for at komme en tur på vandet, så husk varmt tøj. Fra uge 14 er der roaftener hver tirsdag og torsdag kl. 17:30.

ROSPINNING: aftenholdene tirsdag, onsdag og torsdag stopper ved udgangen af marts, medens holdene mandag aften samt tirsdag og torsdag formiddag fortsætter nogle måneder endnu. Mere info i kommende NYHEDSBREV eller spørg instruktøren.

Tilmeld gerne på opslagstavlen i klubben og giv besked om du vil bidrage med en kage.

Håber vi ses.

Ulla


ARBEJDSDAG

Kom og hjælp klubben med en masse praktiske ting lørdag den 6. april kl 10.00 – sæt X i kalenderen.


LADYWALK

Vær med til at støtte et godt formål og få motion sammen med andre kvinder mandag den 27. maj i Nakskov.

Tilmelding og betaling af deltagergebyr nødvendig – skriv dig på opslagstavlen i klubben senest 27. april. Holdleder: Anne-Käthe Hansen.

Mange roer-hilsner, Saxkjøbing Roklub v/Ulla


Jørgen Wandrup ny i bestyrelsen

En enig generalforsamling valgte 5. marts Jørgen Wandrup som nyt medlem af bestyrelsen.

Han afløser Jette Lohse, som ikke ønskede genvalg. Suppleant for to år: Anne Kathe Hansen, for et år Karsten Lolle.
Ny revisor: Karin Sørensen.

Referat og regnskab/budget generalforsamlingen kan ses ved at logge ind på referatsiden.


GODT NYTÅR. Så er årets første nyhedsbrev på banen med tilbud og informationer.

HUSK: Svømning starter i aften – fredag den 4/1/19 kl. 17:00.

Næste KLUBAFTEN er på tirsdag den 8. januar 2019 kl. 19:00 – er grillen klar. Du tager det kød med, som du gerne vil grille. Herudover medbringes tilbehøret og drikkevare. Vi spiser sammen og laver en kande kaffe. Efter maden vil Karen Bressing fortælle om hjerte-lungeredning. Bak op om dette vigtige emne!

KORTTURSSTYRMANDSKURSUS – DET STARTER NU!

Svend Rykær udbyder det længe ventede styrmandskursus, der løber over tre aftener:

onsdag d. 9., onsdag d. 16. og torsdag d. 24. januar alle aftener fra kl. 18:30 – 21:30.

Kurset foregår i klublokalet. Af hensyn til trykning af materiale – så giv Svend en tilmelding senest 8/1/19.